söndag 16 september 2007

Utmaning vecka 6


Vi har under veckorna som gått insett att vi alla drabbas mer eller mindre av sötsug. Jag själv tror att det är kroppen som säger ifrån att den inte har fått allt den vill ha, att den behöver energi och då tar till med en vink om att "stoppa i mig socker nu"!

Men vad gör vi för att stoppa sötsuget, om vi nu trots goda förutsatser med rejäl frukost och bra mathållning i övrigt drabbas av detta?

Veckans utmaning består av två delar:
  1. Dela med dig av dina erfarenheter när det gäller knep att stilla sötsuget. Vi talar om när det redan finns där, när det av någon anledning uppstår trots bra kost. Vad gör du? Vad är ditt bästa trix?
  2. I början på veckan anländer till var och en ett paket som innehåller två olika sorters choklad. Det är inte något av de där söta chokladen utan den sorten som proffsen säger att det räcker med en liten bit för att bli tillfredställd. Den innehåller alltså en hög procent med riktigt cacao. Vi ska inte äta allt själv utan ta med oss till en mammaträff, till en arbetsplats eller dela med oss till tonårsbarn, vänner, älskare, äkta hälfter ellerl sambos. Välj själv! Ta en stund där du delar upp chokladen och låt de - och du själv förstås - smaka och säga vilken choklad som är godast och om de (och du) tror att en liten bit skulle stilla ett sötsug. Redovisa detta i det här inlägget under veckan som kommer!

Med andra ord är "Projekt: Promenad I" inget gissel, ingen tortyr utan en jäkla bra njutning och inspiration!

2 kommentarer:

Projekt: Promenad sa...

Åh, vilken rolig utmaning. Det är ju som klippt och skuret för en chokladälskare som mig! /Fillan

Anonym sa...

Den HÄR utmaningen ska jag ta mej an med gott humör! Men dela med sej... Hmpf! :0)