onsdag 22 augusti 2007

Brev från Apoteket

Jag handlar gärna tamponger, ansiktskräm, Listerine och annat på Aptoket. Därför är jag plusmeddlem, det fungerar ungefär som i andra butiker med bonussystem. I dag kom ett medlemsbrev som handlade om förändring i livstil.

Tänka sig! Det är ju bara det att vi i "Projekt: Promenad I" var först ut.


Bästa Plus-medlem!
Ett brev för framtidenDet här brevet är till dig som vill ändra livsstil. Det är som bekant barnsligt enkelt - när det beskrivs i text. Men ofta förtvivlat svårt att genomföra.
Låt oss för en gångs skull gå rakt på belöningen. Vi hoppar därför raskt tre månader framåt i tiden. Om någon av punkterna inte gäller dig är det bara att gratulera. Det gör ju saken enklare.
Nu har det gått tre månader!Tänk dig att du redan har lyckats byta livsstil. Sedan tre månader har du insett att hälsa är så mycket mer än frånvaro av sjukdom. Hälsa är lust, glädje och framtid. Så här i efterhand är du glad för att du började lite försiktigt. Alltför höga krav i början hade kanske fått dig att ge upp.

1. Tillräckligt med sömnSedan tre månader ser du till att sova lite mer. Att ta minst en tidig sovkväll i veckan har blivit en god vana. Du känner dig piggare och behöver inte hålla orken uppe med sötsaker. Dessutom hinner din kropp ”reparera” sig under natten.

2. Frukost varje dagTill frukost äter du numera osötade mejeriprodukter, fullkornsbröd, frukt och till och med havregrynsgröt ibland. Både kropp och hjärna får energi och bränsle. Din koncentration och prestation har ökat. Du småäter inte längre för att orka fram till lunch. I Alla hjärtans receptbok - säljs på Apoteket - hittar du bra frukostförslag.

3. Motionera regelbundetEfter tre månader kan du inte vara utan dina tre halvtimmeslånga promenader i veckan. Stegräknaren som du köpte på Apoteket slår ständigt nya rekord. Du orkar mer, sover bättre och är gladare. Längs vägen har det hänt saker i din kropp. Ditt hjärta är starkare och din fettförbränning har ökat.

4. Håll formenDin nya livsstil börjar redan visa glädjesiffror på vågen, ditt midjemått har minskat! Att du äter tre mål om dagen, och däremellan två mellanmål, gör att du orkar mer och får en jämnare blodsockernivå. Numera undviker du det mättade fettet i mejeriprodukter och feta charkuterivaror. Du äter en hel del fisk som har nyttigt, omättat fett. Grönsaker, frukt och grovt bröd har det också blivit mer av. Däremot är du försiktig med salt som kan höja blodtrycket och socker och fett som kan höja blodfetterna. Sötsaker äter du väldigt sällan numera.

5. Sluta rökaVisst känner du av ditt röksug ibland. Men du har god hjälp av Apotekets nikotinläkemedel. Framförallt mår du mycket bättre. Du har fått tillbaka konditionen och ditt smak- och luktsinne har blivit normalt igen. Du sover också bättre och spar en förfärlig massa pengar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, jobbar det härmapor på apoteket månne? :0) Men det är ju kloka saker de skriver om, det vet ju vi!

Anonym sa...

Härmapor är rätta ordet!;) Siv har nämt vikten av att sova, vi har rört på oss, måtten minskar och frukost som veckans utmaning.

Projekt: Promenad sa...

Japp, härmapor var rätta ordet! /Fillan

Anonym sa...

Det verkar som om apoteket är lite inne på samma spår som oss. De har väl läst bloggen antar jag... ;)