måndag 20 augusti 2007

Recept: Röd kryddig blomkål

Här är ett utav min absoluta favoritrecept. Det är enkelt att göra, nyttigt, billigt, vegetariskt och mycket gott!

Röd kryddig blomkål
4port.

1 blomkålshuvud
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 röd paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja

Dela blomkålen i småbuketter. Hacka paprikan och löken fint. Fräs blomkålen, löken och paprikan i olivolja en kort stund under omrörning. Tillsätt buljongtärningen och häll över tomaterna. Låt sjuda under lock på svag värme i 10-15 minuter.
Passar mycket bra till couscous, pasta eller kokt potatis.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det gillar jag - goda, nyttiga och vegetariska recept. Vilken tur att du är med i gruppen!

Anonym sa...

tack detsamma! ;)