söndag 26 augusti 2007

Ömsom regn, ömsom sol


Igår åkte jag ner på stan och besökte Life-butiken. Nu har jag inhandlat en Kuren i tablettform (att dricka konstigheter ligger inte för mej)så nu får vi väl se om jag mår bättre eller sämre om 10 dagar. Nackdelen är att det är tuggtabletter och även om de egentligen inte alls smakar illa så vill min hjärna gärna lura i mej att de gör det... Men OM det nu kommer göra skillnad så tuggar jag glatt i mej tre tabletter tre gånger om dagen i tio dagar. Och jag "får" enbart dricka kaffe på morgonen!

Jag kollade förresten vågen för en stund sedan (Mannen tror att det är större fel på vågen än på min viktminskning) och den visade då - 2 Kg. Väger jag mej om en stund kanske jag har gått upp 5 Kg? Men det känns trots allt inte som att jag gått ner ett enda skvatt, så vägningen i fredags känns mer rättvisande än den idag.

Efter min rejäla dipp i fredags så gjorde jag en genomgång av läget i lördagsmorse. Jag har nu bestämt mej för att helt enkelt ta trapporna på jobbet varje morgon. Jag jobbar på sjunde våningen så det borde ge en rejäl skjuts i gåendet. Jag ska även variera mitt promenerande med utflykter på lånecykeln (som jag ska hämta hos Siv om det slutar regna någon gång!). Jag är även inne på att börja med sit ups för att få fason på magmusklerna som bara dog när jag väntade nummer tre och som efter det verkar sakna all lust att återuppstå. Problemet är bara att jag inte vet var och när jag ska utföra det. Jag vill inte ha publik! Kan riktigt se framför mej hur barnaskaran är samlad för att kolla in mammas övningar.

Igår förenade jag nytta med nöje. Jag och Lilla M tog en promenad som innefattade matinköp på Coop Forum, det blev alltså lite styrketräning på hemvägen när jag släpade hem två kassar med bland annat 2 liter yoghurt.

Jag har köpt och testat Viktväktarnas yoghurt, den är jättegod! Så imorse fick det bli vaniljyoghurt med musli innehållande äpple och kanel. Kändes som en lyxig efterrätt ungefär. Det var väl på tiden att även jag fick tummen ur och testade en ny frukostvariant nu när vi haft det som utmaning och allt. Men jag har faktiskt gjort en ändring i min vanliga frukost under veckan, jag har bytt ut smörgåsen mot en frukt. Men det har jag gjort så där utan att direkt tänka på det. Sunda vanor liksom smyger sej på. dessutom drack jag juice imorse. Jättegott!

Jag hoppas alltså att förra veckans motighet är förvunnen nu för nu är det nya tag som gäller. Och eftersom solen skiner igen ska jag passa på att bege mej ut i det, förnärvarande, vackra vädret. Och lite senare ska jag ta en långpromenad, oavsett hur vädret är. Jag riktigt längtar!

4 kommentarer:

Anonym sa...

HejahejaHEJA. Jag blir glad när du är glad.

Anonym sa...

Siv: Thanx! :0)

Anonym sa...

"Mannen tror att det är större fel på vågen än på min viktminskning"

--> En bra man, håll hårt i honom och invenstera i en bättre våg.

Projekt: Promenad sa...

Spännande... Låt oss veta mer om Kuren när du testat i några dagar. /Fillan