fredag 24 augusti 2007

Vaken-natt

Inför tentan tänkte jag att jag behövde sova ordentligt. Mådde illa av rädsla. Tabletterna fungerade inte. Antagligen för att det fanns sådan press. De fungerar på så sätt att jag är yr som ett ... fyll i själv för jag kan inte tänka.... och jag ser dubbelt. Och nu sitter jag och stortjuter över att allting bara känns hemskt. Om två timmar ska jag iväg. Det kommer jag inte fixa. Jag hatar mig själv när det blir så här. Varför kan jag inte vara normal????!!!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan inte göra så mycket mer i nuläget - inte plugga mer och inte vila, därför är det bara att koppla av och tänka att den där tentan inte gäller livet. Ibland fungerar inte saker och ting och du är inte onormal bara för att du inte kan sova innan en tenta eller för att du gråter av spänning och trötthet.

Det har jag gjort flera gånger i mitt liv. Suttit vid köksbordet och gråtit av pressen och det eländet tentor kan föra med sig.

Kram!

Anonym sa...

Jag känner också igen mej i det där. Och till slut har hela kroppen och hjärnan gått i baklås. Jag har lärt mej att det enda man kan göra är att ta ett djup andetag, försöka rensa kroppen på tankar och känslor (låter lätt men 'r apsvårt!) och sen bara göra. Går det så går det och går det inte så blir det trots allt inte stupstocken. Hoppas du kan finna någon slags balans i eländet.

Kram!

Projekt: Promenad sa...

Jag gav upp. Sket i tentan och fick min sömn istället. Den här kursen var inte nödvändig för min utbildning. Den var en rolig grej och jag har lärt mig plugga igen, jag har lärt mig läsa engelska och förstå texter. Jag HAR VUNNIT. Men om jag hade stapplat iväg för några timmar sen hade jag bara gjort mig själv illa. Nu känns det bättre och kanske tar jag omtentan om en månad istället.
// ElinLeticia

Anonym sa...

Tur att du kom fram till det bästa för dig.

Själv har jag jätteproblem med att göra prov. När jag väl sitter där i den tysta salen så blir min hjärna helt tom av stressen och jag kommer inte ihåg något och jag blir ännu mera stressad då för jag ser hur alla andra skriver och jag vet att det kommer att gå åt h-vete för mig. Det är verkligen hemskt. Jag har läst lite på komvux tidigare och då valde jag att läsa på distans eftersom det innebar att jag fick skriva hemtentor och uppsatser vilket jag klarar mycket bättre.

Det kan vara svårt att bedöma vad som man borde försöka sig igenom och vad man helt enkelt borde hoppa över. Skönt att du lyckades ta ett beslut som kändes som det rätt, och att du mår bättre nu.

Kram!

Projekt: Promenad sa...

Vad som är normalt är i allra högsta grad en definitionsfråga. Och vem är det som definierar???
(Kanske ofta vi själva och inte omgivningen som vi tror...).

Jag är glad att du tog ett klokt och vettigt beslut och lyssnade på din kropp.

En jättekram /Fillan

Anonym sa...

Jag är/var precis likadan (låg f ö vaken till 04.30 imose). Ditt beslut känns sunt. man ska hålla den "diktiga flickan" i schack, saker som ska vara roliga måste få förbli roliga, allt behöver inte bli stora Projekt som måste klaras av till varje tpris som helst.

Kram!

Anonym sa...

öh, ja, slarvskrev igen, diktig flicka = duktig flicka