onsdag 22 augusti 2007

Höstförkylning på väg...

Jag tror jag börjar bli förkyld. I måndags så kändes det tjockt i halsen och jag hade huvudvärk. Jag var inte förkyld men det kändes som om det var på väg att bryta ut. Därför tog jag mig en vilodag måndag och tisdag iförhoppningen att det jag kanske skulle kunna få förkylningen att inte bryta ut. Idag kände jag mig jättebra och efter att ha flängt runt hela dagen; dammsugit, diskat, lagat mat, städat badrum, städat och plockat i ordning, tagit emot rörmockare, hämtat ut paket, träffat en vän, varit på apoteket, pratat och lyssnat på en närstående som inte alls mår bra nu och ägnat ett par timmar åt att analysera och kommentera de andra i skrivarkursens texter så tänkte jag att det var dags för en härlig energigivande och samtidigt avslappnande promenad.

Jag gick ut men bara efter nån kvart i promenadskorna så började jag känna mig krasslig; tjock i halsen och en huvudvärk som gjorde huvudet tungt. Jag blev trött av att promenera; det kändes som om jag fick kämpa mig fram och efter ett tag så insåg jag att jag bara skulle få den där förkylningen att bryta ut helt så jag gick hem igen. Det blev bara 30 minuters promenad idag. Det kändes som om jag fick släpa mig upp för trapporna till min lägenhet och nu sitter jag här med ett glas C- vitamin blandat med echinadroppar.

Jag har inte tid att bli sjuk, jag har massor av viktiga saker att göra... jag känner mig alldeles frustrerad. Jag är inte sjuk än, jag måste hindra förskylningen att bryta ut. Huskurer och god råd mottages tacksamt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inga goda råd men du kan få lite god energi skickad till dej. Jag ska hålla tummarna för att du får hålla dej frisk!

Projekt: Promenad sa...

För ont i halsen gurgla med ett glas riktigt salt vatten. Det dödar bakterierna som fått fäste i svalget och är väldigt effektivt. Se till att inte svälja bara ;-). /Fillan

Anonym sa...

30 minuter är inte "bara". Våga inte tänka på det sättet!

Min exexex badade hett medan han drack en tekopp med varmt vatten som hade fått dra med en hel skivad citron och några pressade vitlöksklyftor. Sedan kröp han ner i sängen och svettades några timmar och vips var han kry!

Vet inte om det fungerar men var rädd om dig!

Kram.

Projekt: Promenad sa...

Whiskey! Gurgla och svälj :)
Och KAN JANG så kan du!

Kan Yang är suverän när man börjar känna sig förkyld - rekommenderas värmt!
// ElinLeticia

Anonym sa...

Chili och vitlök! Ät riktigt het thaimat :) Då blir man mätt, glad, och det rensar ut massor av slemmigt huvudinnehåll...!

Krya på dig!

Anonym sa...

Tack för alla goda råd och omtänksamma krya - på-dig önskningar :)

Ska försöka anamma några av dem - fast kanske i andra former - varmt the, mat med vitlök och ett varmt bad får försöka pigga upp mig idag!